Vâlcov scapă până pe 17 septembrie de judecată

0

Completul de 5 judecători de la Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat, marți, pentru data de 17 septembrie, apelul dosarului în care fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Vâlcov, a invocat nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători care l-a condamnat în primă instanță pe fostul ministru de Finanțe la 8 ani de închisoare, susținând că acesta nu era specializat pe corupție. Totodată, apărătorul a cerut și audierea unor martori, printre care și a denunțătorului din dosar, Theodor Berna.

Avocatul a solicitat audierea fostului lider liberal, Vasile Blaga, pe motiv că acesta a fost cel care l-a pus în contact pe Darius Vâlcov cu Theodor Berna, denunțătorul din dosar.

Citește și Băsescu crede că Vâlcov este un „rebut moral”

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat în primă instanță pe Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei și fost consilier al prim-ministrului, la 8 ani de închisoare cu executare. Este vorba de dosarul în care Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele