Valentin Popa s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Croația în România, Davor Vidiš

0

Marți, 3 aprilie, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Croația în România, Davor Vidiš.  Cu această ocazie, a fost subliniat angajamentul ambelor țări pentru a asigura o educație de calitate minorității croate din România, respectiv comunității lingvistice istroromâne din Croația.

Ministrul Educației Naționale a salutat deschiderea în acest an universitar a celui de-al doilea lectorat de limba croată din România, la Universitatea de Vest din Timișoara, și va analiza propunerea deschiderii unui al doilea lectorat de limba română în Croația. De asemenea, în contextul dezvoltării relațiilor politice și economice dintre cele două state, ministrul Valentin Popa a subliniat necesitatea creșterii mobilității studenților și cadrelor didactice.

Miniștrii Educației din România și Croația, împreună cu omologul lor din Finlanda, vor avea o serie de discuții în perioada următoare, în vederea pregătirii programului Trio-ului Președinției Consiliului Uniunii Europene în domeniul educației, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2020.

Sursa edu.ro

(0 vizualizari)

Post-ul Valentin Popa s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Croația în România, Davor Vidiš apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Valentin Popa s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Croația în România, Davor Vidiš

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele