Valori record ale consumului de energie

0
energie-electrică

Ministru Energiei, Virgil Popescu, afirmă că în ultimele zile, când au fost temperaturi foarte scăzute la nivel naţional, s-au înregistrat valori record ale consumului de energie electrică, peste care s-a suprapus şi o scădere a producţiei de energie verde din cauză că vântul nu bate, iar eolienele nu funcţionează.

 

”Ne-am aşteptat. Am avut chiar şi un vârf de 9.700 azi, vârful de dimineaţă şi 9.500 era prognoza pentru vârful de aseară. După cu vedeţi, avem prognoze realiste. Chiar vineri am discutat cu dispecerul naţional şi ne-am aşteptat la acest val de frig. Am luat toate măsurile care se impun. Nu avem probleme cu aprovizionarea cu energie electrică. Rezervele de gaze naturale în depozite sunt în limitele normale, nu sunt probleme în aprovizionare. Evident, bucureştenii au o problemă cu energia termică, problemă datorată în principal reţelei de termoficare a Bucureştiului”, a declarat ministrul Energiei, luni seară la B1 TV.

Acesta a precizat că în ceea ce priveşte preţul energiei, care în alte ţări a explodat pe fondul unui val de frig, în România lucrurile au fost ”ţinute sub control” şi că acest lucru se va întâmpla în continuare.

În acest context, ministrul Energiei a precizat că, în condiţiile în care s-a anunţat o scădere a temperaturilor la finele săptămânii trecute şi la începutul săptămânii în curs, a fost amânată revizia de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, tocmai pentru a nu exista speculaţii cu privite la preţul energiei electrice.

 

Rafila: în acest an vom purta mască

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele