Vela și Despescu: 170 de milioane de lei amenzi; români, nu veniți acasă de Paști!

0
- Reclama -

De la începutul epidemiei de coronavirus şi până în prezent au fost aplicate peste 130.000 de amenzi, în valoare totală de peste 170 milioane de lei, a anunţat sâmbătă chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI acţionează zilnic în diferite misiuni, aceştia fiind sprijiniţi de peste 1.000 de militari, precum şi de peste 4.000 de poliţişti locali, a adăgat oficialul MAI. Secretarul de stat în MAI a mai făcut un nou apel către cetăţeni să respecte deciziile autorităţilor pentru binele lor şi al celor dragi.

Rromii întorși acasă în Ţăndărei şi Bărbuleşti nu respectă legea

„Totodată, procesul de predare a locaţiilor aflate sub paza colegilor din cadrul Jandarmeriei către colegii din cadrul MApN este în plină desfăşurare. Avem şi situaţii care au beneficiat de o atenţie deosebită. În primul rând este vorba de Suceava, unde a fost impusă carantina totală. (…) O altă situaţie care a necesitat atenţia noastră a fost şi în Ialomiţa – vorbim de localităţile Ţăndărei şi Bărbuleşti – precum şi de alte localităţi din ţară. Acolo oamenii nu au înţeles, din păcate, că trebuie să respecte restricţiile impuse, fapt pentru care am acţionat cu forţe mărite, inclusiv cu poliţişti trimişi din Bucureşti. (…) La Ţăndărei şi Bărbuleşti au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de peste 41.000 de lei. Forţele de ordine vor continua intervenţiile în zonă pentru a verifica şi impune, dacă este cazul, respectarea regulilor de distanţare socială şi de restricţie cu privire la mişcarea cetăţenilor”, a spus chestorul Bogdan Despescu.

Români, nu veniți acasă de Paști

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a îndemnat pe românii din diaspora să petreacă sărbătorile pascale în ţările în care locuiesc, deoarece în România vor trebui să stea 14 zile în carantină.

- Reclama -

Aproape 300.000 de persoane, dintre care peste 250.000 de cetăţeni români, au intrat în luna martie în România prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării.

„Aş dori să fac un apel către fraţii noştri din diaspora, cei care doresc să ajungă în ţară în următoarele zile, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. Dragi compatrioţi, rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi, şi faceţi acolo sărbătorile, în pace şi linişte, în acest an, departe de cei dragi. Din păcate, aici, vom fi obligaţi să vă invităm să locuiţi 14 zile în spaţiile de carantinare instituţionalizată. Acest lucru nu ne face bine nici nouă, nici dumneavoastră şi nici familiilor care vă iubesc. Vă mulţumesc dacă înţelegeţi acest lucru şi vreau să mă asigur că ştiţi adevărul despre situaţia din ţară, situaţia în care ne aflăm. Vă pot garanta însă că vom ieşi din această situaţie grea şi vom fi împreună. Cât de repede, depinde doar de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe dumneavoastră, dragi fraţi compatrioţi de peste hotare, oriunde vă aflaţi”, a afirmat Marcel Vela la sediul MAI.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, tot sâmbătă, că o mare parte dintre românii care vor veni de duminică în ţară riscă să îşi petreacă sărbătorile de Paşti în carantină, având în vedere că foarte multe ţări au intrat în zona roşie.

250 de mii de români au intrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus COVID 19

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele