Veste bună pentru șoferi. Preţurile scad, compensarea de 50 de bani ar putea fi prelungită

0
- Reclama -

Veste bună de la pompă, preţurile au mai scăzut în ultimele zile! Din ce în ce mai mulți români au ajuns la disperare, ca urmare a creșterii prețurilor la mai toate serviciile.

Cele mai afectate sectoare sunt cel energetic și cel al prețurilor la combustibili. Deși pe burse prețul a mai scăzut, efectele nu s-au văzut concret pe piața românească.

Pe de altă parte, neavând un efect major, guvernul se gândește să prelungească ordonanța prin care se compensează prețul combustibililor cu 50 de bani pe litru.

Cu toate astea, astăzi, 16 septembrie, avem o veste bună de la pompă. Preţurile scad la motorină și benzină, dar analiștii nu sunt optimiști în această privință.

„Uite compensarea, nu e compensarea”. Jocul autorităților cu nervii românilor

Decizia guvernului condus de Nicolae Ciucă de a emite ordonanța compensatorie pentru prețul carburanților era anunțată ca fiind una de succes.

- Reclama -

Cei 50 de bani la litrul de combustibil ar fi trebuit să influențeze într-o anume măsură escaladarea prețurilor. Din păcate, pe fondul creșerilor la nivel mondial, prețul la motorină și benzină, în loc să scadă, sau să rămână la o valoarea mică, a crescut.

Banii alocați pentru plata compensării, ca și în cazul furnizorilor de energie, au început să scadă. Astfel s-a ajuns ca autoritățile să fie în insuficiență de plată.

Așa se face, de exemplu, că furnizorii de energie cereau plata în avans a facturilor. Cu toate astea, conform unor informații de ultimă oră, se ia în calcul menținerea compensației de 50 de bani, cel puțin până în primăvara anului viitor.

Pe de altă parte, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, pare optimist când vine vorba de prețurile carburanților:

„Cred că va urma o cotaţie în jos (preţul motorinei – n.r.) sau se va menţine unde este acum.

Importurile (de motorină) din Rusia sunt reglementate până pe 5 februarie. Jucătorii din piaţă găsesc surse alternative.

Grecia este o sursă de motorină, Orientul Mijlociu, nu e Rusia singura sursă de diesel din lume.”, a estimat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Veste bună de la pompă, preţurile au mai scăzut în ultimele zile

Românii au găsit la benzinării, cel puțin în ultimele zile, prețuri mai mici, atât la motorină, cât și la benzină. Cu alte cuvinte, am putea spune că este o veste bună de la pompă că preţurile scad.

Un exemplu elocvent, referitor la scăderea prețurilor, a fost ieri, 15 septembrie, la benzinăriile Petrom. Gigantul român vindea ieri benzina standard cu 7,54 lei/litru, iar motorina la prețul de 8,76 lei/litrul.

Dacă luăm în calcul și celebra compensație de 50 de bani, prețul la pompă era ieri de 7,04 lei pe litru la benzină și 8,26 lei pe litru la motorină. De altfel, trebuie ținut cont că cei de la Petrom anunțau scăderea prețurilor cu 15 bani pe litru, și la benzină și la motorină.

Mai mult ca sigur că și astăzi prețurile vor fi ceva mai mici. Dar analiștii din piață nu par a fi optimiști cu privire la acest trend de scădere a prețurilor.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele