„Vestele galbene”: 84.000 de persoane au manifestat în întreaga Franță, iar 224 au fost arestate

0
- Reclama -

Ministerul francez de Interne a anunţat că 84.000 de “veste galbene” au manifestat, sâmbătă, în întreaga Franţă, îndeosebi în Paris, Toulouse, Rouen și Strasbourg, în ceea ce presa a intitulat ”actul 9” al protestelor ”vestelor galbene” împotriva măsurilor economice și sociale ale președintelui Emmanuel Macron și ale administrației sale.

Faţă de săptămânile trecute, numărul manifestanţilor a crescut: la 29 decembrie au fost 32.000 şi la 5 ianuarie 50.000. Însă în 17 noiembrie, în prima sâmbătă de proteste, au ieşit în stradă 282.000 de „veste galbene”.

La fel ca săptămânile trecute, situaţia a degenerat în mai multe oraşe, înregistrându-se ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. De asemenea, jurnalişti au fost agresaţi de manifestanţi. Au fost reţinute în total 244 de persoane.

De altfel, de la începutul manifestaţiilor “vestelor galbene”, în 17 noiembrie, numărul protestatarilor a scăzut de la o săptămână la alta, dar în fiecare zi de proteste s-au înregistrat violenţe.

Mişcarea „vestele galbene”, care şi-a început demonstraţiile pe 17 noiembrie, iniţial pentru a protesta împotriva creşterii taxelor la combustibili, s-a transformat curând într-o expresie de furie cu privire la costul ridicat al nivelului de trai în Franţa şi în sensul că guvernul lui Macron este detaşat de greutăţile de zi cu zi ale cetăţenilor. Șase persoane au decedat și sute au fost rănite de când protestele au început în noiembrie.

- Reclama -

Citeşte şi Comunitatea Declic: ONU investighează posibile încălcări ale drepturilor omului la protestul din 10 august

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele