Vești bune pentru firmele românești – criteriului verde va fi obligatoriu la licitații

0

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că în Camera Deputaților a fost adoptată luni legea privind obligativitatea criteriului verde, care va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului.

Mă bucur că am reușit astăzi să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații, după model european, prin care susținem capitalul românesc, și implicit comunitățile în care aceștia își desfășoară activitatea”, a scris luni seara Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, legea inițiată de PSD va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice:

Astfel, în evaluarea ofertelor la licitații vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât ești mai aproape cu marfa de destinație cu atât ești mai avantajat”, a mai spus președintel social democrat.

Tot acesta susține că legea a fost inițiată în urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, care i-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitație decât unul român pentru că primește punctajul maxim pentru „criteriul verde”.

Marcel Ciolacu susține că firmele românești au nevoie de o susținere corectă din partea statului, mai ales în contextul economic actual.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele