Vezi când se schimbă cauciucurile de vară cu cele de iarnă / De ce s-au scumpit cauciucurile de iarnă

0

Anvelopele de iarnă costă în 2022 cu 50% față de anul trecut. Industria europeană a cauciucului a avut probleme cu materia primă venită până acum din Rusia, așa că a fost nevoită să scumpească de mai multe ori, în ultimele luni, cauciucurile.

 

Specialiștii recomandă ca schimbul anvelopelor să se facă atunci când temperatura scade sub 7 grade, dar nu mai târziu de 1 noiembrie.

Cozile pentru înlocuirea cauciucurilor, chiar în primele zile din octombrie, sunt deja semnificative. Prețurile pentru schimbul de cauciucuri sunt cu 20% mai mari decât se așteptau șoferii.

Vezi și Zonele din România în care a venit deja iarna. Șoferii au nevoie de cauciucuri speciale

Nu toate cauciucurile all-season sunt potrivite pentru iarnă

Șoferii care optează pentru cauciucuri all-season trebuie să știe că nu toate sunt potrivite pentru iarnă. Unele au fost gândite pentru țări unde nu ninge.

Trebuie să aleagă doar anvelope care au pe ele simbolurile „M” și „S”, adică „mud” – noroi și „snow” – zăpadă.

Amenda pentru circulația cu cauciucuri necorespunzătoare se ridică până la 2.900 de lei. În plus, dacă produceți un accident din această cauză, asigurările nu vă vor despăgubi.

Cauciurile de iarnă au aceeași eficiență cu cele de vară

La 16 grade Celsius, cauciurile de iarnă au o distanță mai mare de frânare și în situația în care drumul este uscat. Mașina se oprește în 41 de metri – în condițiile în care – la cea care foloseşte anvelope de vară distanța scade cu 5 metri.

Vezi și Cum verific uzura anvelopelor și când trebuie înlocuite

Cauciurile de iarnă au aceeași eficiență cu cele de vară când afară sunt 5 grade Celsius și este seni,n iar când plouă se dovesc o alegere mai bună.

În România, legea nu prevede o perioadă în care trebuie folosit un anumit tip de anvelope și nu face mențiuni legate de temperatură. Cauciurile de iarnă sunt obligatorii doar pe drumurile acoperite de zăpadă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele