Vicepreședintele CJ Suceava, reținut de DNA: flagrant cu 40 de mii de euro

1
gheorghe-flutur-cristi-cretu

Probleme în fieful baronului PNL Gheorghe Flutur, acum șef peste PNL. Procurorii DNA Cluj l-au reținut pentru 24 de ore pe Silviu Cristinel Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, potrivit unui comunicat al instituției.

 

Politicianul, apropiat al Președintelui interimar al PNL, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, iar procurorii au anunțat încă de luni că l-au prins în flagrant când ar fi luat 40.000 de euro de la un om de afaceri.

Vezi și Flutur, șef la PNL. Se pregătește Ciucă

Crețu este considerat mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, puternic lider PNL care deține una dintre cele patru funcții de prim-vicepreședinte al liberalilor. Flutur este președintele Consiliului Județean Suceava.

Procurorii vor cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

El este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri 40.000 de euro. Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, omul de afaceri în discuție ar fi Vasile Ioan Rîpan, care a reziliat recent un contract privind modernizarea a două mari porțiuni de drum județean, afirmând că „nu mai poate lucra în condițiile financiare de la semnare, în special din cauza exploziei prețurilor”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele