Video! Dictatorul sirian Bashar al-Assad a ieșit din ascunzătoare

0
criminal assad
Bashar al-Assad

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, s-a deplasat vineri, 8 iulie, pentru prima oară de la declanşarea conflictului în 2011, în provincia Alep (nord), unde a vizitat una din principalele centrale termice din ţară şi o staţie de pompare a apei, a transmis preşedinţia de la Damasc.

 

al-Assad a folosit arme interzise împotriva sirienilor care luptau împotriva regimului său. Mai mult, regimul său a apelat la gruparea rusă Wagner, luptătorii acuzați de crime de război luptă acum în Ucraina pentru alt dictator criminal, președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Assad s-a deplasat la centrala electrică din Alep, în estul provinciei cu acelaşi nume, pentru a asista ‘la lansarea lucrărilor’ într-o parte a uzinei, a anunţat preşedinţia siriană pe Telegram.

‘Provincia Alep a suferit din cauza terorismului şi a sabotajelor mai mult decât celelalte guvernorate şi, în consecinţă, locuitorii din Alep au dreptul să fie cel mai mare beneficiar al reparării staţiei’, a transmis preşedinţia, citându-l pe Bashar al-Assad.

Assad a supervizat de asemenea redeschiderea unei staţii de pompare a apei care fusese complet distrusă în 2012 din cauza conflictului, a indicat aceeaşi sursă.

Vezi și Soția lui Bashar al-Assad trăiește în lux, Siria se sufocă sub atacuri chimice și asedii cu rachete

Vizita este prima a lui Assad în provincia Alep de la începutul conflictului sângeros care din 2011 a făcut în jur de 500.000 de morţi, a devastat infrastructurile ţării şi a provocat milioane de refugiaţi.

Alep a fost scena unor lupte acerbe între forţele guvernamentale şi grupările rebele şi Statul Islamic (SI) începând din 2012 şi până la recucerirea sa de către regim în 2016.

Bătălia pentru controlul oraşului Alep, fosta capitală economică a Siriei, este considerată victoria cea mai importantă a forţelor guvernamentale şi cel mai mare regres al facţiunilor de opoziţie care controlau cartierele din estul localităţii.

Guvernul nu a luat însă controlul asupra întregii provincii, fâşia de frontieră cu Turcia fiind controlată de Forţele Democratice Siriene, de o parte, şi de facţiunile siriene susţinute de Ankara, de cealaltă.

Conform preşedinţiei, reabilitarea centralei termice – anunţată în februarie 2021, cu sprijinul Iranului, aliat al regimului sirian – va permite generarea a 200 MW pentru alimentarea provinciei Alep cu electricitate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele