Video! Putin lăsat să aștepte în fața camerelor TV de președintele Erdogan

0
putin aiatolah erdogan

Prezent la Teheran, Vladimir Putin s-a întâlnit, pe rând, cu liderul suprem al Iranului și cu președintele turc, Recep Erdogan. Vizita în Iran este prima în afara spațiului ex-sovietic de la demararea războiului din Ucraina.

 

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Teheranul și Moscova trebuie să rămână vigilente în fața „înșelăciunii occidentale”, făcând apel la o cooperare pe termen lung între Teheran și Moscova, potrivit televiziunii de stat, transmite The Guardian.

Despre războiul din Ucraina, Khamenei a spus: „Războiul este un eveniment dur și dificil, iar Iranul nu este deloc încântat că oamenii obișnuiți suferă din cauza lui”.

Vezi și Putin și Erdogan se întâlnesc în Iran / Armata rusă intensifică atacurile în Ucraina

Ayatolahul a vorbit și despre america, în special de supremația dolarului în comerțul mondial: „Dolarul american ar trebui să fie scos treptat din comerțul global și acest lucru poate fi făcut treptat”.

Putin, singur în fața camerelor

Vladimir Putin a fost lăsat să aştepte câteva zeci de secunde de către omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan în fața camerelor de filmat. Imaginile au fost distribuite online.

„Acele 50 de secunde în care Erdogan l-a făcut pe Putin să aştepte, părând descumpănit în faţa camerelor de filmat, spun mult despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a glumit Joyce Karam, senior corespondent al National News.

Putin glumește pe seama liderilor europeni

Putin le-a spus reporterilor de la Teheran: ”Gazprom şi-a îndeplinit, îşi îndeplineşte şi îşi va îndeplini în totalitate obligaţiile”.

Putin a fost sarcastic la adresa Occidentului pentru că a încercat să-şi reducă dependenţa de combustibilii fosili şi să treacă la energia verde.

”Sunt mari experţi în domeniul relaţiilor neconvenţionale, iar în domeniul energiei, au decis să se bazeze şi pe tipuri de energie neconvenţională – soarele şi vântul. Ei înşişi închid totul şi apoi caută pe cineva pe care să dea vina – ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist”, a afirmat Vladimir Putin, conform The Guardian.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele