VIDEO Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol

0

Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate miercuri de Interpol în orașul San Jose din Costa Rica, transmite publicația spaniolă El Pais, care citează un comunicat al instituției. Ambele femei au fost puse la dispoziția Tribunalului Penal de San Jose pentru procedurile legale necesare, mai arată comunicatul citat de El Pais.

Comunicatul oficial arată că cele două au fost arestate în urma colaborării biroului Interpol local cu serviciul de informații din Costa Rica (vezi aici comunicatul).

În imaginile postate pe Youtube, Elena Udrea apare flancată de ofițeri Interpol. În imagini se vede și un cărucior de copil – Elena Udrea anunțase în urmă cu o lună că a născut o fetiță.

Nu e clar dacă Udrea poate fi extrădată în România, având în vedere că fetița pe care a născut-o a dobândit la naștere cetățenia costaricană.

Elena Udrea a fost dată în urmărire de Poliția Română în luna iunie, după ce Înalta Curte a condamnat-o la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu. Udrea este dată în urmărire internațională pentru punerea în executare a mandatului de condamnare.

Udrea și Bica au făcut cereri pentru refugiu în Costa Rica, pretinzând că au fost condamnate politic.

Vezi mai jos imagini VIDEO din momentul reținerii:

 

Citește și Ponta despre Dăncilă, după discursul din Parlamentul European: A iritat pe toată lumea

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele