VIDEO. Un gândac pe steagul României, în timpul declarațiilor lui Teodorovici

0

Apariție neașteptată în timpul declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, joi după-amiază. Un gândac s-a plimbat nestingherit pe tot timpul conferinței de presă. Mai jos, un fragment:

Gândacul pare a fi o ploșniță a cerealelor (gândacul puturos). Atunci când nu mai are ce mânca, el intră și în orașe. Drept dovadă, unul a apărut chiar în sediul Guvernului.

Eugen Teodorovici a anunțat joi că Guvernul a adoptat Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilitate şi companiile care intră în Fond, a precizat ministrul Finanţelor.

Principalele afirmații ale ministrului de Finanțe despre FSDI:

  • Scopul Fondului nu e privatizarea companiilor.
  • Fondul va fi activ la participări în PPP și va ajuta la finanțarea start-up-urilor, creșterea competitivității companiilor, crearea locurilor de muncă, dezvoltarea capitalui uman, etc.
  • Vor fi respectate prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a companiilor.
  • Se vor putea vinde prin listare peste 51% din capitalul firmelor, fără limită superioară căci aceasta este practica în cazul altopr fonduri și pentru a demonstra autorităților UE că nu există limite bicrocratice puse de stat.
  • Care sunt companiile ce vor intra în Fond se va stabili săptămâna viitoare.
  • Statul avea doar doi reprezentanți din cei 9 în conducerea Fondului Suveran.

Citește și Fost ministru PSD despre Guvernul Dăncilă: “Putem vorbi de trădarea interesului național de către această guvernare iresponsabilă”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele