VIDEO Un nou filmuleț mut cu Dăncilă la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu șeful S&D, căruia i-a spus “situația reală” din România

0

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, marți, cu președintele grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Udo Bullmann, prezentându-i acestuia “situația reală” din România. Șeful Executivul a reafirmat atașamentul față de valorile europene, informează Guvernul.

“Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la România, care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat situația reală din România, reafirmând atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile europene. De asemenea, a prezentat reformele inițiate de Guvernul României în domenii prioritare pentru țara noastră, arătând că acestea sunt rezultatul unei cooperări interinstituționale transparente și că în elaborarea lor au fost consultați și partenerii europeni”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Discuțiile între premierul Dăncilă și oficialul european au vizat agenda europeană, dar și subiecte aflate pe agenda internă a României. Șeful Executivului, în contextul pregătirii președinției române la Consiliul UE, “a reafirmat interesul României pentru asigurarea unui mandat care să contribuie la coeziunea proiectului european și la apropierea Uniunii de către cetățeni”.

Întâlnirea cu Udo Bullman se înscrie “în seria de contacte pe care șeful Executivului le are, în aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European”, potrivit sursei citate.

La întrevedere, alături de premierul Viorica Dăncilă a participat europarlamentarul Dan Nica.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, marți și miercuri, o vizita de lucru la Bruxelles, unde are o serie de întrevederi cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul european, comunicatul de presă al Executivului nefăcând referire și la discuțiile despre protestele din 10 august.

Citește și Leon Dănăilă, în Parlament:Fumatul se transmite genetic, ca și homosexualitatea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele