Viktor Orban: Niciun cent din bugetul Uniunii Europene nu ar trebui alocat pentru imigranţi

0
Ungaria
- Reclama -

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că nu va susţine niciun buget al Uniunii Europene care să includă reducerea finanţărilor pentru fermieri, cercetare sau dezvoltare şi care să prevadă acordarea banilor pentru ţările care primesc imigranţi, relatează agenţia MTI.

Premierul Ungariei a precizat că se aşteaptă ca negocierile pentru bugetul UE să dureze mult timp, adăugând că este nevoie de acceptarea în unanimitate a acestuia.

”Atât timp cât ungurii nu vor da undă verde, nu va fi niciun buget. Imigranţii nu ar trebui să primească niciun cent din bugetul UE. Statele care vor să primească imigranţi trebuie să suporte costurile din bugetele naţionale”, a declarat Orban.

Declaraţiile liderului de la Budapesta au fost făcute în contextul în care Comisia Europeană a propus miercuri un buget UE pentru perioada 2021-2027.

Viktor Orban este cunoscut la nivel european pentru politica sa externă foarte controversată care lasă în nenumărate rânduri urme de scepticism cu referire la politica U.E.

- Reclama -

Premierul Ungariei nu este la prima declaraţie de acest fel în care se distanţează tot mai mult de politica colegilor europeni, ridicând din nou nemulţumiri şi fiind doritor de a acţiona pe cont propriu, fugind de responsabilităţile care ii revin ca lider al unei ţari membre U.E., dar dorind sa bineficieze în continuare de avantajele acesteia.

Citeşte şi Naționalismul este la preț în Ungaria, partidul lui Orban a câștigat, din nou, alegerile

Viktor Orban se află la vârful politicii din Ungaria de aproximativ 2 decenii, de la bun început acesta remarcându-se prin accente ultra naţionaliste şi anti europene, care pe parcurs au devenit tot mai radicale.

Deşi a fost în nenumărate rânduri avertizat de europenii de la Bruxelles în legătură cu politica, discursul şi distanţarea tot mai pronunţată de valorile şi principiile europene, Orban nu pare deloc doritor să dea în spate, ci din contră, continuând să îşi ducă propria politică şi decizii controversate mai departe.

Viktor Orban face parte alături de încă alţi  lideri ai unor ţări din estul Europei, membre U.E., dintre cei care promovează în politica lor euroscepticsmul şi o politică ultra naţionalistă.

O altă ţară din jur care urmează acelaşi fel de politcă este şi Polonia, avertizată, de asemenea, în nenumărate rânduri de U.E., unde lideri europeni si-au exprimat temerile în legătura cu independenţa justiţiei în urma unor decizii ale liderilor din partidul conservator acum la putere in Polonia, decizii care au scos în stradă sute de mii de oameni.

Recent, nu mai departe de acum câteva săptămâni, Emnauel Macron îsi exprima îngrijorarea la tentele naţionaliste, care se accentuează tot mai mult în ţări din estul Europei, făcând referire şi la România. Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru o televiziune franceză, în care Macron a vorbit despre pericolul populismului şi al democraţiilor de tipul celor din Polonia şi Ungaria, dar şi despre atacurile la independenţa justiţiei.

”(Avem în Europa) democrații care se obișnuiesc cu slăbiciunea, care se obișnuiesc cu nedreptatea, cu inegalitățile, cu furia… Acestea fac să sporească populismul, care le denunță din punct de vedere moral, dar care nu atacă cauzele.

Și, de partea cealaltă, sunt democrațiile așanumite “iliberale”, care spun: “Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democrația, să terminăm cu independența magistraților…”

Polonia, Ungaria, într-o anume măsură în România – și aici salut munca președintelui român, care nu își lasă țara din mână…Aceste tendinţe sunt în creștere peste tot în Europa”.

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele