Viktor Orban se pregătește de guvernare până în 2030: ”Ungaria a pierdut secolul 20, dar vrea să-l câştige pe cel de-al 21-lea”

0

Ungaria a pierdut secolul al XX-lea, dar vrea să-l câştige pe cel de-al XXI-lea – a declarat prim-ministrul Ungariei,Viktor Orbán, o mărturisire care vorbește despre trauma tratatului de la Trianon, când țara a pierdut teritorii însemnate după primul război mondial.

Într-un interviu de Crăciun, publicat luni de cotidianul pro-guvernamental „Magyar Idők” și citat de agenția de presă maghiară MTI, premierul maghiar a declarat că “în 2019 vor fi alegeri, dar orizontul nostru este 2030. Ca rezultat al celor opt ani de muncă comună, ne aflăm în faţa unei noi ere, şi am convingerea că nu doar am pornit, ci o să şi izbândim.”

Orban a reluat obișnuita sa retorică anti-imigrație și anti-Soros: ”Opoziţia din Ungaria este folosită ca instrument. George Soros şi reţelele sale nu acceptă ca Europa Centrală să nu participe la marele lor experiment de transformare socială (…) În această luptă, momentul alegerilor europarlamentare va fi o piatră de hotar, când îşi vor măsura forţele cei care ocrotesc Europa creştină cu forţele politice pro imigrare” – a declarat Viktor Orbán.

El a mai spus că “noi, ungurii, ne putem baza doar pe noi înşine. Prin urmare, am lansat o consultare naţională privind familiile. Consider că aceasta este cea mai importantă problemă a agendei politice ungare de astăzi.”

Citește și Eugen Nicolicea i-a urat „Crăciun fericit” lui Stelian Ion! Răspunsul deputatului USR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele