Vineri, 24 martie, a avut loc un control în hala de pește din Piața Obor

0
- Reclama -

Cu ocazia Bunei Vestiri, sâmbătă a fost permisă consumarea de pește, iar vineri ANSVSA a efectuat o inspecție surpriză în hala de pește din Piața Obor. În urma acestei inspecții, inspectorii au impus amenzi în valoare de 72.000 de lei și au confiscat 254 de kg de pește. Rezultatele inspecției au fost anunțate luni, 27 martie, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pe fondul creșterii consumului de pește și a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale – fulger în hala de pește din Piața Obor din București, a transmis autoritatea.

ANSVSA a efectuat o inspecție în hala de pește din Piața Obor, pentru a verifica condițiile de igienă în care sunt primite, depozitate și comercializate diferite tipuri de pește și produse din pescuit. În total, au fost verificate 12 unități. Inspectorii au impus 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 72.000 de lei și au confiscat 254 de kg de pește și produse din pescuit.

ANSVSA a dezvăluit principalele nereguli constatate și sancționate, care includ:

  • nerespectarea normelor privind depozitarea, etichetarea, ambalarea și manipularea produselor alimentare;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și comercializare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor utilizate;
  • încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind evidențierea trasabilității produselor și lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităților.

ANSVSA le recomandă consumatorilor să achiziționeze produse alimentare doar din unități sau spații aflate sub control sanitar veterinar.

- Reclama -

Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, precizează autoritatea.

- Reclamă -