Viorica îl păstrează pe Tăriceanu și-i închide ușa în nas lui Ponta

0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis continuarea guvernării cu ALDE, iar colegii au respins ca PRO România să intre la guvernare. Dăncilă a mai spus că PSD nu acceptă ultimatumuri, că nu se va face o restructurare guvernamentală, ci doar o remaniere şi că la 1 septembrie va veni cu o „ajustare” a programului de guvernare.

„Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi că am decis continuarea guvernării, care mai are multe proiecte şi care trebuie să asigure stabilitatea României în continuare”, a precizat Dăncilă.
Ea a mai spus că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a discutat cu colegii din CEx despre principalele puncte din rectificarea bugetară.Potrivit lui Dăncilă, cea mai mare parte a şedinţei a fost despre organizarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale. S-a discutat despre organizarea congresului partidului în 24 august şi platforma politică a candidatului pentru alegerile prezidenţiale.„PSD a dat dovadă încă o dată de coeziune şi de faptul că în partid democraţia există, fiecare coleg şi-a spus punctul de vedere”, a concluzionat Viorica Dăncilă.Întrebată despre faptul că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a dat un ultimatum ca până pe 20 august să vină cu un nou program de guvernare şi o echipă restructurată, Dăncilă a replicat că „PSD nu acceptă un ultimatum”, iar discuţiile dintr-o alianţă trebuie să fie constructive.„Nu avem în vedere o restructurare guvernamentală în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi o ajustare a programului de guvernare. (…) Marea majoritate a colegilor au decis că nu e oportună cooptarea PRO România la guvernare. Am avut o discuţie cu Victor Ponta despre o eventuală susţinere a PSD. S-au abordat noţiuni generale, nimic punctual, pentru că nu mă puteam să mă angajez la nimic fără o decizie în partid”, a mai declarat Dăncilă, precizând că declaraţiile lui Victor Ponta i-au deranjat pe membrii CEx al PSD.

„Victor Ponta a lansat această ipoteză de a veni la guvernare, dar n-au fost discuţii care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluţie”, a precizat Dăncilă.

Citește și: Idee de politician: Cabine pentru prostituate într-un fost aeroport!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele