Virgil Popescu: “Certificatele de Situație de Urgență vor fi eliberate în câteva zile”

0

Certificatele de Situație de Urgență urmează să fie eliberate în câteva zile, a scris Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

 

De asemenea, oficialul a mai precizat că a fost modificat ordinal initial, astfel încât și companiile a căror activitate a fost întreruptă din cauza stării de urgență să poată beneficia de aceste certificate.

 

Conținutul integral al mesajului postat de ministrul Economiei:

 

“Certificatele de Situație de Urgență vor fi eliberate în curând. Platforma este gata, dar trebuie adaptată noilor modificări legislative făcute de Guvern prin OUG, iar pentru asta mai este nevoie de câteva zile.

Totodată, am modificat ordinul inițial ca să beneficieze de Certificate de Situație de Urgență și companiile a căror activitate a fost întreruptă total sau parțial ca efect al stării de urgență și le-au scăzut VENITURILE în luna martie cu 25% față de media lunilor ianuarie și februarie (ÎN PLUS FAȚĂ de ceea ce exista respectiv: ÎNCASĂRI mai mici în martie cu 25% față de media lunilor ianuarie și februarie).

Certificatele de Situație de Urgență au ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități de creditare, măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2: amânarea la plată pentru serviciile de utilități, invocarea de forță majoră (doar pentru IMM-uri)”.

 

Citește și: Coronavirus România. O nouă ședinţă a preşedintelui Iohannis, urmată de o declaraţie de presă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele