Virgil Popescu: certificatele de situație de urgență vor fi eliberate online, gratuit, de către Ministerul Economiei

0

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri pe Facebook că certificatele de situație de urgență de care vor avea nevoie întreprinzătorii afectați de criză pentru a primi facilități guvernamentale va fi eliberat online, gratuit, de către Ministerul Economiei.

Virgil Popescu a atenționat că acest certificat de situație de urgență e diferit de certificatul de forță majoră, un document eliberat de Camera de Comerț și Industrie a României pe baza legislației deja existente și care nu are nici o utilitate pentru antreprenorii care vor să beneficieze de măsurile de sprijin de la guvern.

Certificatul de forță majoră, eliberat de Camera de Comerț și Industrie a României în baza Legii nr. 335/2007 privind camerele de comerţ din România, costă 500 de euro plus TVA și servește firmelor românești afectate de forța majoră într-un contract specific (cu privire atât la obligații interne, cât și internaționale).

citește Oficialii români spun că HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020 este doar draft!

În acest moment, certificatele eliberate de Camera de Comerț și Industrie a României nu au nici o relevanță pentru antreprenorii care vor beneficia de măsurile anunțate de guvern în contextul impunerii stării de urgență (împrumuturi garantate de guvern, susținerea de către guvern a plății șomajului tehnic).

Până la ora publicării acestui articol (15.30), nu a apărut în Monitorul Oficial nici ordonanța de urgență adoptată miercuri de guvern pentru susținerea firmelor afectate de coronavirus, și nici legislația subsecventă care aprobă modul de obținere de către firme a Certificatului de situație de urgență.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele