Volkswagen dă startul fazei de pre-rezervare pentru modelul electric ID.3 1ST

0

Volkswagen începe pre-rezervarea primului model din noua familie electrică ID. Ediția specială ID.3 1ST concepută doar pentru etapa de pre-rezervări cuprinde 30.000 de unități cu dotări extinse, de nivel superior și baterii medii cu autonomie de 420 de kilometri (WLTP).

Producția ID.3 1ST începe la sfârșitul anului 2019 iar primele vehicule ID.3 1ST vor fi livrate clienților în prima jumătate a anului 2020. Modelul ID.3 va fi prezentat în premieră pe 12 septembrie la Salonul Auto Internațional IAA de la Frankfurt. Acesta este primul model al mărcii cu amprentă de carbon neutră, atât în procesul de fabricație (automobil și baterii), cât și în cel de utilizare dacă proprietarii alimentează de la stații cu energie din surse regenerabile.

„Mobilitatea electrică devine ceva concret pentru clienții noștri o dată cu lansarea fazei de pre-rezervări pentru ID.3 în Europa. Cu ID.3 lansăm un capitol major, de importanță strategică în istoria mărcii, după Beetle și Golf. Cu ID.3 facem modelele electrice accesibile pentru mobilitatea de masă. Inițial, vom electrica Europa cu ID.3, apoi alte regiuni cu modele din familia ID. lansate în viitor”, a declarat Jürgen Stackmann, Membru al Consiliului de Conducere a mărcii Volkswagen, responsabil Vânzări, Marketing și Post-Vânzare, la evenimentul de lansare din cadrul DRIVE Volkswagen Group Forum din Berlin.

Trei versiuni pentru ediția specială

Modelele din ediția specială ID.3 1ST vor fi disponibile în patru culori și trei versiuni diferite. Fiecare versiune dispune de jante de dimensiuni mari și dotări extinse. Versiunea de bază, ID. 3 1ST conține opțiunea de control vocal, plus sisteme de navigație proprii. ID.3 1ST Plus dispune și de un sistem de iluminare IQ. Light și design exterior și interior în două nuanțe. Versiunea ID.3 1ST Max are plafon de sticlă panoramic și inovații de tipul elementelor de realitate augmentată proiectate pe parbriz.

Comenzile propriu-zise vor putea fi plasate de cei care au rezervat aceste modele în majoritatea țărilor din Europa în care marca este prezentă după Salonul Auto de la Frankfurt care are loc în intervalul 12-22 septembrie. Atunci clienții vor putea plasa o comandă pentru versiunea dorită menționând distribuitorul pe care îl preferă. Până în luna aprilie a anului viitor clienții pot anula rezervarea fără costuri iar banii vor fi returnați. Rezervările sunt deschise în 29 de țări europene.

Familia ID. va impulsiona piața locală de mașini electrice

Oficialii Volkswagen din România estimează că vânzările de mașini electrice ale mărcii vor crește anul acesta pe piața locală până la un total de 400 de unități. Din 2020, o dată cu lansarea modelelor ID. este estimată o triplare a vânzărilor de mașini electrice, acestea ajungând la un volum de circa 1.200 de unități.

„Dezvoltarea constantă a rețelei de încărcare va susține avansul piețe. Dacă în aprilie 2016 în România nu existau decât două stații de încărcare rapidă acum am ajuns la o rețea de peste 50 de astfel de stații în toată țara. Volkswagen va inaugura doar anul acesta în rețeaua sa de dealeri 24 de stații de Încărcare rapidă cu puteri de 75 kW”, declară Bogdan Florea.

Marca de mașini personale Volkswagen este prezentă pe mai mult de 150 de piețe din toată lumea și produce mașini peste 50 de fabrici din 14 țări. În anul 2018, Volkswagen a livrat 6,24 milioane de mașini care includ modele celebre precum Polo, Golf, Tiguan, Touareg sau Passat. Astăzi, aproape 198,000 persoane lucrează pentru Volkswagen în întreaga lume. Marca are, de asemenea, 7.700 de dealeri cu 74.000 de angajați. Volkswagen avansează în producția de mașini electrice. Mobilitatea electrică, soluțiile smart și transformarea digitală a mărcii sunt subiecte strategice cheie pentru viitor.

Cititi si Volkswagen oferă acces și altor companii la platforma să electrică. Compania e.GO va fi primul partener extern care va utiliza MEB pentru producția de mașini electrice

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele