Video: Volodimir Zelenski: România printre viitoarele ținte ale armatei ruse

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a trasmis comunității internaționale un nou mesaj, miercuri, 13 aprilie, in care menționează și România printre viitoarele tinte de atac ale armatei ruse.

 

”Diverși experți au spus că Ucraina nu va rezista mai mult de o săptămână dacă Rusia o va invada. Nu numai că am reușit să oprim armata rusă, ci i-am respins! Dar războiul nostru este departe de a se termina.

Putin și armata sa își schimbă strategia. Ei își întăresc trupele pentru a pune și mai multă presiune asupra Harkovului și a întregului Donbas, inclusiv pe Mariupol.

Rusia nu plănuiește să se oprească în Ucraina. Mașina de propagandă a lui Putin declară deschis că Europa este „următorul obiectiv logic” după Ucraina. Deci, fie Occidentul va ajuta Ucraina să-l oprească pe Putin acum, fie Putin va continua să-și extindă imperiul rus, ucigând mii de femei și copii. A făcut-o deja în Mariupol, Harkov, Bucha și în alte orașe ale Ucrainei.”

”Țări precum Polonia, Moldova, România, Țările Baltice, sunt următoarele ținte ale Rusiei după căderea Ucrainei”.


”Fără arme suplimentare, acest război va deveni o baie de sânge nesfârșită, răspândind mizerie, suferință și distrugere. Mariupol, Bucha, Kramatorsk – lista va fi continuată. Nimeni nu va opri Rusia cu excepția Ucrainei cu arme grele”.

Vezi și Rusia-Ucraina: SUA trimite trupe în România. Trupele ruse sunt suficiente doar pentru destabilizare

”Avem nevoie urgent de artilerie grea, vehicule blindate grele, sisteme de apărare aeriană și avioane:

– instalatii de artilerie (calibru 155 mm) si munitie;

– obuze de artilerie (calibrul 152 mm). Cat mai mult posibil;

– lansatoare de rachete multiple: „Hail”, „Hurricane” sau american M142 HIMARS;

– Transportoare blindate de personal (vehicule blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie etc.)”, a precizat Zelenski.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele