Voodoo și coronvirus

0
infectii

Liderii voodoo din Haiti au instruit preoţii acestei religii afro-caraibiene să creeze un remediu secret pentru noul coronavirus şi să pregătească încăperile sacre de iniţiere ale templelor pentru a primi pacienţi.

 

În Haiti, unde serviciile de sănătate de tip occidental sunt deficitate şi prea costisitoare pentru mulţi, locuitorii apelează deseori la remedii naturiste şi ritualuri ale preoţilor voodoo “houngan” şi preoteselor “mambo”.

Purtând coliere colorate, Ati, liderul voodoo suprem, Carl Henri Desmornes, a afirmat într-un interviu că ştia că va fi un val de pacienţi în templele lor.

 

În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut de cinci ori în cea mai săracă ţară din Americi, la 865, iar informaţiile despre o ”febră” misterioasă se răspândesc.

”Practicanţii de voodoo, în special houngan şi mambo, au responsabilitatea de a se îngriji de sănătatea populaţiei”, a spus Desmornes, în vârstă de 60 de ani, care înainte de a deveni Ati era promotor de muzică.

”Au primit puterea şi cunoştinţele să le pună în practică”, a spus el.

Peste jumătate din populaţia de 11 milioane de oameni din Haiti sunt credincioşi voodoo, o religie adusă din Vestul Africii cu secole în urmă de către sclavi care au practicat-o clandestin în perioada colonială franceză.

Citește și: Reforma OMS, cerută și de Germania

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele