Vorbește Cuc: incompetența guvernului pune România pe butuci

0

Senatorul PSD de Neamţ Răzvan Cuc a acuzat, marţi, Guvernul că duce România într-o direcţie greşită şi a subliniat că nici până la această oră nu a fost stabilit un buget de stat, iar programul de vaccinare nu funcţionează cum trebuie.

 

„Incompetenţa Guvernului pune România pe butuci! Doar câteva lucruri simple şi clare avea de făcut cabinetul Cîţu de la instalare: bugetul de stat, programul de vaccinare şi un program de măsuri pentru relansarea economică a României. Toate acestea fiind la îndemna premierului liberal, venit după un an de guvernare liberală în care a fost ministru al finanţelor. Guvernul a ratat, cu succes, toate temele”, a scris, pe Facebook, fostul ministrul al Transporturilor din guvernarea PSD.

Parlamentarul social-democrat a adăugat că, deşi nu există un buget de stat pentru anul în curs, Guvernul a dat ordonanţe care plafonează salariile.

Totodată, senatorul Răzvan Cuc a subliniat că vaccinarea împotriva COVID-19 are sincope.

„Nimeni nu ştie nimic despre bugetul pe 2021, în schimb toată lumea vede bătălia pentru împărţirea puterii. Programul de vaccinare merge greu, iar guvernul schimbă criteriile de vaccinare din mers. Au apărut peste rând ‘lucrătorii esenţiali’, iar vârstnicii, bolnavii cronici sau profesorii au mari dificultăţi să se înscrie în program ca să se vaccineze. Doar 6,28% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reuşit să se înscrie în a doua etapă de vaccinare, etapă care le viza cu prioritate pe acestea”, a mai spus Răzvan Cuc.

El a precizat că România a fost între ultimele ţări din UE la ajutorul acordat firmelor româneşti în pandemie.Fostul ministru al Transporturilor a avertizat că România riscă să piardă 30,4 miliarde de euro, bani europeni pentru Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

Billboard Music Awards, în luna mai

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele