Vosganian, mesaj pentru protestatarii care o susțin pe Kovesi

0

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian critică, într-o postare pe Facebook, pe cei care au ieșit în stradă pentru a o susține pe Laura Kovesi, dar și pe europarlamentarii care sprijină candidatura acesteia la funcția de procuror-șef european.

Vosganian se întreabă de ce europarlamentarii şi protestatarii nu s-au arătat indignaţi faţă de anchetele la adresa lui Tiberiu Niţu sau Toni Greblă, care s-au dovedit a fi o înscenare.

„Am o nelămurire, stimaţi parlamentari europeni şi protestatari localnici care vă arătaţi indignaţi şi adresaţi mesaje de susţinere fostei şefe a DNA: – De ce nu v-aţi arătat indignaţi şi nu aţi trimis mesaje de susţinere procurorului general Tiberiu Niţu, când a fost cercetat de DNA? Tiberiu Niţu a demisionat din funcţie şi s-a dovedit că ancheta a fost o înscenare. – De ce nu v-aţi arătat indignaţi şi nu aţi trimis mesaje de susţinere judecătorului de la Curtea Constituţională Toni Greblă când a fost cercetat de DNA? Toni Greblă a demisionat din funcţie şi s-a dovedit, iarăşi, că ancheta a fost o înscenare. Nu-i aşa că cei care fac înscenări şi distrug carierele unora trebuie susţinuţi şi elogiaţi, în timp ce victimele trebuie hulite şi dispreţuite?”, a scris Varujan Vosganian, duminică, pe Facebook.

Reacţia acestuia intervine la o zi după ce sute de oameni au ieșit în Piața Universității pentru a protesta față de modificarea legilor justiției, dar și pentru a o susține pe Laura Codruţa Kovesi, după ce aceasta a fost plasată sub control judiciar de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa.

Citeşte şi Renate Weber: ”Kovesi are mai multe şanse, că acum este o victimă”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele