Wall Street a închis la niveluri record

0
- Reclama -

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, iar indicii Dow Jones şi S&P 500 au atins niveluri record, în urma îmbunătăţirii estimărilor economice de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, care a anunţat că va menţine dobânzile aproape de nivelul zero cel puţin până la sfârşitul anului 2023.

 

Fed anticipează pentru acest an o creştere a economiei americane de 6,5%, urmând ca avansul să se tempereze în anii viitori, potrivit estimărilor trimestriale ale membrilor Comiterului Federal pentru Piaţă Deschisă. Estimarea a fost îmbunătăţită de la ritmul de 4,2% prognozat în decembrie.

Previziunile pentru 2022 şi 2023 arată un avans de 3,3%, respectiv 2,2%. Pentru ca creşterea pe termen lung să se tempereze la 2,3%.

Fed mai anticipează scăderea ratei şomajului la 4,5% în acest an, de la nivelul actual de 6,2%.

- Reclama -

Creşterile de pe Wall Street s-au accentuat după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus în timpul unei conferinţe de presă că este prematur să se discute despre începerea măsurilor de retragere a sprijinului pentru economia care trebuie să se refacă.

În urma comunicatului Fed, randmanetul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut la 1,6374%.

Piața de factoring s-a stabilizat la nivelul de 5 miliarde de euro în 2020

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele