WhatsApp a dat în judecată guvernul indian

0

WhatsApp a depus o plângere legală în Delhi împotriva guvernului indian şi caută să blocheze reglementări ce intră în vigoare miercuri, despre care experţii spun că vor obliga unitatea Facebook să încalce protecţiile de confidenţialitate.

 

Prin acest proces este cerut Curţii Supreme din Delhi să declare că una dintre noile reglementări reprezintă o încălcare a drepturilor la confidenţialitate în Constituţia Indiei, având în vedere că prevede ca firmele social media să identifice „primul emitent de informaţie” când autorităţile o cer.

Având în vedere că legea cere WhatsApp să demaşte doar oamenii acuzaţi de ilegalităţi, compania spune că nu poate face asta în practică. Deoarece mesajele sunt criptate complet, pentru a respecta legea, WhatsApp a precizat că ar trebui să le decodifice şi în cazul receptorilor, şi al iniţiatorilor mesajelor.

Reuters nu a putut confirma independent existenţa procesului deschis de WhatsApp, care are aproximativ 400 de milioane de utilizatori în India. Sursele care cunosc situaţia au refuzat să fie identificate din cauza caracterului sensibil al problemei. Un purtător de cuvânt al WhatsApp a refuzat să comenteze.

Facebook a declarat război… armelor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele