Wizz Air inaugurează o școală de zbor. Investiție de 30 MIL. euro

0

Wizz Air a deschis un centru de instruire de 3.800 de metri pătrați în Budapesta, Ungaria, în urma unei investiții de 30 milioane euro. 

Cel mai nou centru de instruire al Wizz Air, care a fost dezvoltat de către WING, este unul dintre cele mai avansate centre de formare în aviație din Europa, echipat cu două simulatoare de zbor complete din seria Airbus A320 CAE 7000XR.

În cadrul unui acord de 10 ani, CAE furnizează pentru Wizz Air servicii de operare a centrelor de instruire prin operarea și întreținerea echipamentelor de antrenament pentru compania aeriană la noul sediu. Centrul de instruire va avea, de asemenea, un Cabin Emergency Evacuation Trainer foarte modern de la TFC dar și un V9000 Commander Next-Generation Fire Trainer de la Flame Aviation. Este un centru integrat în care se pot desfășura toate pregătirile piloților și ale echipajului de cabină.

Găzduind până la 300 de stagiari pe zi la capacitate maximă – proveniți din întreaga rețea Wizz Air – noul centrul este capabil să găzduiască cursuri de teorie, precum și exerciții practice, cum ar fi simularea zborurilor sau situațiile din cabine. Instruirile inițiale și recurente la sol și calificările type ratings fac parte, de asemenea, din oferta de formare.

Noul centru găzduiește Wizz Air Pilot Academy, lansată în septembrie în Ungaria, care oferă tinerilor posibilitatea de a obține o licență de pilot comercial și perspectiva de a lucra ca pilot în cadrul companiei. În cadrul programului, WIZZ va sprijini toți cadeții înscriși în program care îndeplinesc anumite condiții, cu prefinanțarea unei părți semnificative din taxele de școlarizare, pentru a-i ajuta să își înceapă cariera ca piloți.

Deschiderea noului centru de formare Wizz Air reprezintă o investiție de peste 30 de milioane de euro, precum și o investiție în talentele de clasă mondială, care acum își pot îndeplini visele de a deveni piloți sau membri ai echipajului de cabină, la acest complex ultramodern, situat convenabil în inima Europei Centrale, Budapesta.

Având opțiunea de a adăuga un al treilea simulator, compania se pregătește în mod clar pentru o creștere fără precedent și pentru a atinge obiectivul de a deveni o companie aeriană care operează 300 de aeronave.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 105 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 144 de destinaţii din 44 de ţări.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele