Zeci de mii de oameni în stradă împotriva grațierii

0
- Reclama -

Duminică, 29 ianuarie 2017, aproape 100 de mii de oameni din toată țara și-au exprimat în stradă nemulțumirea față de modificările aduse legilor din justiție, privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

În București și în alte municipii reședință de județ, sediile instituțiilor au fost pichetate, de această dată, protestatarii scandând în mod explicit sloganuri injurioase la adresa partidelor de guvernământ.

Pe pancartele manifestanților erau scrise mesaje precum: „Mandatați să reprezentați, nu să abuzați”, „Grup infracțional, treci la tribunal”, „NU grațiere, DA școli și spitale”, „Referendum”, „STOP Corupției”, „Fără penali la guvernare”, „Dragnea distruge România”.

De asemenea, ei strigă „Jos penalii!”, „PSD, ciuma roșie”.

Jandarmeria a făcut apel la megafon pentru respectarea ordinii publice și a integrității corporale a persoanelor.

- Reclama -

În București, manifestanții s-au întâlnit mai întâi în Piața Universității, începând cu ora 17,00, apoi au pornit în marș spre Piața Unirii și Piața Constituției, unde au făcut scurte opriri la Consiliul Național al Audiovizualului, Palatul Parlamentului și Ministerul Justiției, după care au revenit la Piața Universității, iar în jurul orei 20,30 au ajuns la sediul Guvernului din Piața Victoriei.
Potrivit unor surse din Jandarmerie, la manifestație au participat peste 40.000 de persoane.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele