Zelenski: Kievul este capitala democraţiei globale

0

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi noapte, că oraşul Kiev a devenit capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pe continentul european. El a mai spus că ucrainenii nu au altă opţiune decât să lupte şi să facă totul pentru a câştiga.

 

„Consiliul de Securitate al ONU există, iar securitatea în lume nu. Pentru nimeni. Acest lucru înseamnă cu siguranţă că Naţiunile Unite nu pot în prezent să îndeplinească funcţiile pentru care a fost creată. Şi un singur stat este de vină pentru asta – Rusia, care discreditează ONU şi toate celelalte instituţii internaţionale la care încă participă.Ei bine, nu chiar participă… Încearcă să blocheze tot ce este constructiv şi să folosească arhitectura globală pentru a răspândi minciuni şi a justifica răul pe care îl face. Sunt sigur că lumea vede. Sper că lumea va trage concluzii. Altfel, va rămâne o singură instituţie în lume care să garanteze securitatea statelor. Şi anume cea a armelor”, a afirmat el.

Zelenski a spus că a sugerat găzduirea unei conferinţe globale la Kiev pentru a „determina cum poate fi reformată arhitectura lumii”, având în vedere toate acţiunile Rusiei.

Eficiența energetică, soluția pentru impactul creșterii prețurilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele