Zelenski: veşti bune din regiunea Harkov

1
harkov
Harkov

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că sunt ”veşti bune” din regiunea Harkov, mulţumind militarilor pentru succesele obţinute.

 

”Fiecare succes al armatei noastre într-o direcţie sau alta schimbă situaţia generală pe întreaga linie a frontului în favoarea Ucrainei”, a afirmat el. Totodată, Zelenski a precizat că nu a încetat niciodată munca pentru eliberarea ucrainenilor ţinuţi prizonieri de ocupanţi. ”Subliniez: ne amintim de toţi oamenii noştri ţinuţi prizonieri de ocupanţi”, a arătat el. Şeful statului ucrainean a menţionat că a discutat cu oficiali guvernamentali despre proiectul de buget pe anul viitor, dând asigurări că Ucraina va continua să fie un ”garant al securităţii alimentare mondiale”.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri noapte, că a semnat un decret prin care, în fiecare an, în 7 septembrie Ucraina va sărbători Ziua Spionajului Militar, pentru a-i onora pe cei a căror contribuţie la apărare şi viitoarea victorie nu poate fi supraestimată.

”Săptămâna aceasta avem veşti bune din regiunea Harkov. Probabil aţi văzut deja declaraţii despre activitatea apărătorilor ucraineni. Şi cred că fiecare cetăţean este mândru de luptătorii noştri. Este o mândrie binemeritată, un sentiment îndreptăţit. Nu este momentul acum să numim aşezările în care steagul ucrainean se întoarce. Dar este momentul să mulţumim Brigăzii 25 Aeropurtate, Brigăzii Mecanizate 92 şi Brigăzii Aeropurtate de Asalt 80 pentru curajul lor şi eroismul arătat în misiunile de luptă”, a arătat el.

Preşedintele ucrainean şi-a exprimat recunoştinţa şi pentru Brigada 406 Artilerie, pentru ”loviturile cu succes extrem” în zonele unde ocupanţii sunt concentraţi în sudul ţării, şi pentru Brigada 60 Infanterie, care avansează constant.

Ciolacu se face că îl laudă pe Rareș Bogdan

”Fiecare succes al armatei noastre într-o direcţie sau alta schimbă situaţia generală pe întreaga linie a frontului în favoarea Ucrainei. Cu cât este mai greu pentru ocupanţi, cu cât mai multe pierderi au, cu atât mai bune vor fi poziţiile apărătorilor noştri din Donbas, cu atât mai sigură va fi apărarea la Zaporojie, Mykolaiv şi în oraşele din regiunea Dnipropetrovsk, cu atâ mai repede vom putea elibera regiunea Azov şi întregul sud”, a adăugat Zelenski.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele