Zi crucială pentru România. Liderii PSD hotăresc azi dacă se va da OUG pe amnistie şi graţiere

0

Liderii PSD se reunesc duminică în două şedinţe – una a Comitetului Executiv (CEX), iar alta a Consiliului Naţional – extem de importante nu doar pentru partid, ci şi pentru România ca stat de drept. PSD va decide dacă Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă pe amnistie şi graţiere, care l-ar salva de închisoare pe Liviu Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader se opun ordonanţei, susţin surse din PSD pentru Adevărul.

Liderii PSD vor tranşa azi problema amnistiei şi graţierii. „Ideea e să ştim, ori e albă, ori e neagră. Se discută pe la colţuri de amnistie şi graţiere. Trebuie să discutăm în Cex dacă mergem mai departe sau nu, ca să închidem acest subiect”, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, la Digi24. Tudorache este unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea.

Şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a pledat pentru amnistie şi graţiere. „PSD este un partid care se poate gândi la un act de asemenea clemenţă fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemenţă s-au mai dat în Polonia, Ungaria, Cehia. De ce ar fi nevoie? Să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiţie şi la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi pe baza protocoalelor încheiate între SRI şi unităţile de parchet din România”, a declarat Oprişan, la finalul şedinţei PSD.

Tudorel Toader, la şedinţa PSD Întrebat de jurnalişti dacă a fost invitat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a răspuns: „Da, am fost invitat. Şi da, voi participa. Acum înţeleg că sunt mai multe şedinţe. Eu, la cea de la ora 16,00”.

Surse din codnucerea PSD susţin pentru Adevărul că Tudorel Toader nu vrea să iniţieze o eventuală ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere. Un astfel de proiect ar trebui demarat de ministerul Justiţiei. De asemenea, nici Viorica Dăncilă nu vrea să-şi asume ordonanţa, de frica protestelor de stradă, susţin sursele citate. Îm plus, România va prelua preşedinţia UE la 1 ianurie 2019, iar Viorica Dăncilă va fi mereu în contact cu liderii europeni, care au cerut ferm ca Guvernul să nu modifice legislaţia penală în interesul infractorilor.

Liviu Dragnea, mesaj important pentru ţară Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat sâmbătă că preşedintele social-democrat Liviu Dragnea va avea, în cadrul Consiliului Naţional organizat duminică, un mesaj „extrem de important” şi care va „crea foarte multe ecouri”.

„Cel mai important lucru la acest Consiliu Naţional va fi mesajul către ţară, către români, pe care îl va transmite preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Şi îi sfătuiesc pe toţi să fie foarte atenţi la acest mesaj, va crea foarte multe ecouri, va fi extrem de important. Şi, în primul rând, membrii noştri de partid, simpatizanţii şi electoratul nostru aşteaptă în mod clar acest mesaj”, a declarat Codrin Ştefănescu, vineri, pentru Agerpres.

Citește și Dan Barna: Îi doresc succes lui Dacian Cioloș cu noul partid! USR și PLUS au aceleași obiective, de a salva România de corupție și sărăcie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele