10 august, ziua în care PSD și Liviu Dragnea au pus jandarmii cu bâtele pe români / Ciucă vrea condamnări pentru vinovați

0

Comunitatea Declic anunță un protest, miercuri, în Piața Victorie începând cu ora 18.00, la patru ani de la evenimentele din 10 august. Manifestația se va desfășura sub sloganul ”10 august- Nu uităm și nu iertăm”.

 

Declic face un apel la procurorul general și la procurorii militari care anchetează violențele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările și să extindă ancheta și către cei care au dat ordin să fie atacați oamenii care protestau pașnic.

În Piața Victoriei va fi adus în piață și gazat într-un gest simbolic elefantul roz pe care Declic l-a realizat în momentul clasării dosarului, ”pentru că niciun politician nu părea să mai vadă „elefantul din încăpere”.

Reamintim că cei doi ”organizatori” Liviu Dragnea și Carmen Dan sunt aproape scăpați de consecințele legale ale faptelor lor. 

La fel și jandarmii, generali sau colonei, care au organizat violențele împotriva românilor.

Din păcate, procurorii de caz, chiar șefii DIICOT au reușit să facă dosarul ”10 august” unul foarte greu de instrumentat.

Toate acțiunile șefilor procurorilor care au avut dosarul ”10 august” pe mână, s-au ferit sa-l ducă la bun sfârșit.

Surse din justiție vorbesc despre complicități sau șantaj.

Premierul Ciucă are o părere

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în debutul ședinței de guvern, că persoanele care se fac vinovate de exces de zel sau de abuz în exercitarea atribuțiilor trebuie să fie trase la răspundere în conformitate cu prevederile legale.

Vezi și Carmen Dan, citată vineri pentru a fi audiată în dosarul 10 august

”Au trecut 4 ani de la protestul din 10 august în care oamenii nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate. Vreau să dau garanția și să asigur că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violențe. Garantez de asemenea de la nivelul Guvernului că vom pune la dispoziția justiției tot ceea ce este necesar astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt”, a mai declarat premierul Ciucă.

Vezi și UPDATE: DIICOT a reseschis Dosarul “10 august”

Iată comunicatul Declic și linkul pentru semnarea petiției

”24 de jandarmi sunt urmăriți penal pentru lovirea și gazarea protestatarilor pașnici și a jurnaliștilor, la 4 ani de la evenimentele din 10 august 2018, din Piața Victoriei. Comunitatea Declic face un apel la procurorul general și la procurorii militari care anchetează violențele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările și să extindă ancheta și către cei care au dat ordin să fie atacați oamenii care protestau pașnic.

Declarațiile jandarmilor audiați la Secția Militară scot la iveală faptul că au primit ordin să își acopere numerele de identificare de pe căști și de pe echipamente, chiar cu o zi înainte de 10 august 2018.

Ca să marcheze 4 ani de la 10 august 2018, membrii Declic vor fi prezenți miercuri, 10 august, în Piața Victoriei, de la ora 18:00, alături de alte organizații civice, la protestul „10 august – Nu uităm și nu iertăm”.

Comunitatea Declic va aduce în Piața Victoriei caravana „10 august – Nu uităm și nu iertăm”, cu imagini din ziua de 10 august 2018. Caravana a trecut zilnic, din 1 august, prin fața Guvernului, a Parlamentului, a Palatului Cotroceni și a Parchetului General, ca să vadă toți, de la președintele Klaus Iohannis până la procurorul general, Gabriela Scutea, că cetățenii nu au uitat, sunt atenți la ce se întâmplă cu ancheta și vor dreptate.

De asemenea, elefantul roz, pe care Declic l-a realizat în momentul clasării dosarului, pentru că niciun politician nu părea să mai vadă „elefantul din încăpere”, va fi adus în piață și gazat într-un gest simbolic.

În urma violențelor jandarmeriei asupra oamenilor care protestau pașnic în Piața Victoriei, pe 10 august 2018, peste 700 de persoane au depus plângere la parchet pentru că au fost lovite sau gazate.

Demersul Declic este susținut de peste 61.200 de cetățeni care au semnat deja petiția prin care cer o anchetă corectă în cazul 10 august.

La fel ca în cazul procesului de redeschidere a dosarului, costurile privind onorariile avocaților sunt acoperite și pe parcursul acestei anchete cu ajutorul donațiilor membrilor comunității Declic.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele