10 semne că nu bei suficientă apă

0

Corpurile noastre sunt alcătuite din mai mult de 70% apă, ceea ce determină mulți oameni să creadă că nu este neapărat necesar să bea la fel de multă cum recomandă medicii (minim 2 litri pe zi). Apa se pierde prin cele mai simple activități la care cu greu v-ați putea gândi, inclusiv respirația, vorbirea și râsul, deci este important să recuperăm orice lichid pe care îl pierdem.

Dacă ați avut oricare din următoarele 10 simptome, corpul v-ar putea spune să beți mai multă apă:

  1. Boală îndelungată

Toxinele din interiorul nostru sunt expulzate prin impuritățile pe care le secretăm. Impuritățile pot fi eliminate din corpul nostru numai dacă avem suficient lichid asimilat în corp pentru a le transporta afară din organism în momentul când mergem la toaletă. Cu toate acestea, un nivel scăzut de apă permite toxinelor să se stabilească în organele noastre pentru un timp mai îndelungat. Apa are astfel rolul de a împiedica virușii și bacteriile să devin tot mai dificil de îndepărtat.

  1. Dureri de cap sporadice

Deși legătura dintre deshidratare și dureri de cap este în prezent necunoscută pentru mulți, oamenii de știință cred că atunci când nivelul apei din corpul nostru scade la niveluri periculos de scăzute, cantitatea de sânge care curge spre cap se reduce și ea. Acest lucru, la rândul său, face ca vasele de sânge să se extindă, ceea ce poate duce la dureri de cap și chiar la vârtejuri.

3. Culoare închisă a urinei

Nuanța urinei poate fi un indicator al diferitelor condiții de sănătate, de la infecții ale tractului urinar până la probleme hepatice. Culoarea cea mai asociată cu urina – galben închis – este de fapt un semn că nu mențineți un nivel sănătos de hidratare. Culoarea galben foarte închis apare deoarece corpurile noastre nu pot să elimine apa pentru a dilua compușii chimici și toxinele, dându-i astfel o nuanță mai închisă. Cu cât culoarea este mai deschisă cu atât corpul nostru se află într-o stare mai sănătoasă și echilibrată.

4. Cârcei

Probabil de foarte multe ori vi s-a întâmplat să vă treziți în mijlocul nopții din cauza unui spasm muscular brusc. Dacă vreți să preveniți această durere oribilă, trebuie să consumați mai multă apă. Spasmele musculare sunt frecvente în cazul sportivilor dar pot apărea și în cazul persoanele care nu au activitate fizică și care nu au o hidratare corespunzătoare.

Citeși și Fiscul ”sărăcește” cuplul Shakira – Pique

5. Senzație de foame imediat după masă?

Partea din creierul nostru care ne permite să știm dacă corpul nostru trebuie hrănit este aceeași parte care ne spune că suntem și însetați. Dacă simțiți momente de foame după ce ați luat o masă consistentă acest lucru se datorează faptului că senzația de sete este confundată cu cea de foame în creierul dumneavoastră. Încercați să rezistați tentației de a mai savura o felie de desert și beți un pahar revigorant de apă.

6. Lipsa transpirației în timpul căldurii sau a activității fizice. Transpirația, deși mirositoare și inacceptabilă din punct de vedere social, este o funcție corporală necesară pentru a ne ajuta să evităm supraîncălzire organismului. Fără apă, nu transpirăm, iar când nu transpirăm, putem ceda din cauza epuizării datorate căldurii. Chiar dacă este inestetic și neplăcut, nu trebuie să uităm că sănătatea este pe primul loc, iar un nivel de transpirație corespunzător înseamnă o funcționare corectă a trupului nostru care încercă să elimine toxinele pe care le-a acumulat.

7. Scăderea masei musculare
Pentru a obține masa musculară trebuie să consumați o cantitate însemnată de apă. Mușchii noștri sunt aproape în întregime compuși din apă și, prin urmare, trebuie să fie complet hidratați pentru a se extinde și a se contracta. Pentru a reduce în mod eficient riscul febrei musculare trebuie să aveți grijă să consumați un nivel corespunzător de apă înainte, în timpul și după ce ați depus efort fizic.

8. Piele crăpată
Apa vă ajută organismul în producerea de uleiuri care ne mențin pielea moale și suplă. Fără H2O, îți pui pielea în pericol de a deveni prea uscată, ceea ce ar putea duce la crăpături, riduri și un aspect îmbătrânit. Trebuie să fiți conștienți că loțiunile și cremele hidratante nu au efect pe termen lung dacă nu vă mențineți aportul adecvat de apă.

9. Oboseala
Când nu beți suficientă apă, corpul dumneavoastră va începe să caute apă din alte surse. O astfel de sursă alternativă este sângele nostru. Când se întâmplă acest lucru, cantitatea de oxigen care curge prin sângele nostru este semnificativ redusă, provocând somnolență la mijlocul zilei și, eventual, oboseală.

10. Creștere în greutate

Consumul unui pahar de apă de 500 mililitri poate stimula metabolismul cu până la 30%. Acesta este motivul principal pentru care nutriționiștii recomandă consumarea a cât mai multor lichide simultan cu o alimentație slabă în calorii pentru a avea succes în dieta dumneavoastră.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele