30 de miliarde de euro pentru ţările afectate de şocuri economice

0

Comisia Europeană va propune un program de finanţare în valoare totală de 30 de miliarde de euro pentru ţările afectate de şocuri economice, ca răspuns la solicitarea Franţei pentru îmnfiinţarea unui buget de compatere a crizelor în zona euro.

Comisia Europeană va explica astăzi, informează news.ro, că acesta  va fi primul pas şi că diferenţele de opinie dintre guverne şi constrângerile bugetare din UE au împiedicat o propunere mai ambiţioasă în acest moment.

Ţările vor putea să se împrumute pentru a investi în infrastructură sau alte programe pentru a preveni un impact economic. Dobânzile pentru aceste împumuturi contractate de guverne vor fi acoperite de o parte din profiturile pe care băncile naţionale din zona euro le obţin din emiterea de bancnote, o solicitare care s-ar putea să provoace tensiuni în relaţiile cu instituţii independente cum este banca centrală a Germaniei, Bundesbank.Împumuturile totale ar fi limitate la 30 de miliarde de euro şi nicio ţară nu ar avea dreptul sa primească mai mult de 30% din capacitatea de finanţare disponibilă.

Citește și:CCR a decis: la Cotroceni trebuie să locuiască o momâie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele