33 de miliarde de euro în creşterea producţiei de cipuri în UE

0

Intel a anunţat marţi că intenţionează să investească peste 33 de miliarde de euro (36 de miliarde de dolari) în stimularea producţiei de cipuri în Uniunea Europeană, în condiţiile în care blocul comunitar încearcă să devină mai autonom în privinţa semiconductorilor.

 

Producătorul de cipuri din Santa Clara, SUA, a declarat că va construi două noi fabrici în Madgeburg, Germania, ca parte a investiţiei.

Fabricile vor folosi cea mai avansată tehnologie de fabricare a cipurilor, ca parte a unui efort de a produce cipuri cu lăţimea de doi nanometri sau mai puţin.

Construcţia fabricilor este programată să înceapă în prima jumătate a anului 2023, iar producţia va debuta în 2027, cu condiţia să nu existe probleme de reglementare, a spus Intel.

Compania a afirmat că Germania este un loc ideal pentru a înfiinţa noul mega-centrul ”Silicon Junction” datorită talentului şi infrastructurii oferite, precum şi ecosistemului existent de furnizori şi clienţi.

Aproximativ 17 miliarde de euro vor fi investite în instalaţiile germane, a spus Intel, adăugând că se aşteaptă ca investiţia să creeze 7.000 de locuri de muncă în construcţii, pe parcursul lucrărilor de construcţie, şi 3.000 de locuri de muncă permanente la Intel.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat într-un comunicat că fabricile vor ajuta la reechilibrarea capacităţii globale de cipuri şi la crearea unui lanţ de aprovizionare mai rezistent.

Acestea vor fi susţinute cu ajutoare de stat de miliarde de euro, potrivit unui articol publicat de The Financial Times.

George Soros: Putin și Xi pun lumea în pericol de distrugere completă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele