Kaufland a depășit 10 miliarde de lei cifră de afaceri în 2017

0

Kaufland ajunge cea de-a treia cea mai puternică companie din economia României, după Petrom și Dacia, cu o cifră de afaceri de 10,09 miliarde lei, în 2017 și rămâne liderul pieței de retail din România.

Kaufland a trimis către bugetul se stat peste 680 milioane lei anul trecut.

Compania are în prezent o rețea de 119 hipermarketuri și a încheiat anul 2017 cu un număr de 117 magazine, iar investițiile totale de anul trecut au fost de 700 de milioane de lei.

Anul trecut, compania a lansat prima rețea de grădini urbane comunitare, amplasate pe acoperișurile sau în exteriorul magazinelor sale și în școli (Grădinescu). De asemenea, compania a inaugurat Raftul Românesc, primul program național pentru mai multă carne de porc românească la raft, prin care preia producția de la peste 50% dintre micii fermieri români.

15.000 de angajați

Peste 15.000 de români lucrau la Kaufland, în medie, de-a lungul anului trecut (+7% față de 2016), compania fiind cel mai mare angajator privat din țară. Compania a anunțat creșterea salariului minim al lucrătorilor comerciali la suma de 2.800 lei brut cu tichete de masă – ceea ce reprezintă cu peste 60% mai mult decât salariul minim în România  – acordând beneficii precum asigurare de sănătate și zile de concediu de odihnă în plus.

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investiții în expansiune și modernizare, la peste 200 de milioane de euro și pregătește deschiderea a zece noi magazine, inclusiv în orașe de dimensiuni mici.

Sursa: Kaufland a depășit 10 miliarde de lei cifră de afaceri în 2017

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele