38 de zile peste Atlantic – filmul expediției. Urmează Patagonia

0
38 de zile peste Atlantic – filmul expediției
38 de zile peste Atlantic – filmul expediției

Eroii moderni nu poartă pelerine, nu zboară. Eroii moderni au, însă, două superputeri – rezistență fizică și forță psihică. Vă întrebați cine sunt, cum reușesc? Puteți afla urmărind filmul documentar al lui Millo Simulov.

Probabil ați auzit de isprava lor, probabil v-ați întrebat cum e posibil, însă documentarul lui Millo Simulov vă va introduce cu adevărat în lumea celor 4 fantastici – Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu și Marius Alexe. Curând, vor porni în altă aventură plină de provocări.

Documentarul lui Millo Simulov, ”38 de zile peste Atlantic”, lansat pe 11 iulie, spune povestea lor și a drumului. Ture continue, interminabile de vâslit, 4 ore de somn pe zi, răul de mare care apare când se trezesc în mijlocul nicăierului, deasupra hăurilor abisale de apă, hrana uscată, dorul de casă, au fost câteva dintre provocările înfruntate de cei 4 eroi.

Aceștia și-au petrecut atât Crăciunul, cât și Anul Nou pe ambarcațiune, iar momentele emoționante nu au fost puține. Trebuie relatat măcar un moment – sticla de jumătate de Aqua Carpatica minerală, împărțită la 4 și consumată cu o enormă și românească satisfacție.

“Reîntâlnirea cu cei dragi a fost de departe una extrem de emoționantă. De cum au coborât din barcă și chiar înainte de asta, tații și-au strâns la piept copiii, soții și-au sărutat soțiile, iar toată lumea se îmbrățișa, într-o agitație stârnită de bucuria de nemăsurat. Am asistat și la o cerere în căsătorie. Ionuț, mezinul echipajului, nu doar că a traversat Oceanul Atlantic vâslind, dar i-a adresat și iubitei sale întrebarea cea mare. Aceasta a răspuns, bineînțeles, ‘Da’ – lucru care a amplificat bucuria și sentimentul de împlinire pentru fiecare persoană aflată la fața locului”, povestesc eroii.

Expediția celor 4 fantastici

Echipa românească Atlantic4, formată din Andrei Roșu, Vasile Oşean, Ionuț Olteanu și Marius Alexe, a stabilit un nou record mondial de traversare a Oceanului Atlantic pentru cea mai rapidă ambarcațiune de tip Pure din categoria de 4 membri, informează site-ul oficial al expediției.

Prima echipă din România și totodată din Europa de Est participantă la cea mai grea cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, a plecat din La Gomera (Spania) la data de 14 decembrie 2017 și a ajuns în Antigua (Caraibe) la 22 ianuarie 2018, în jurul orei 4-5 dimineața, ora României. Ei au ajuns la finiș pe locul 12 din totalul ambarcațiunilor, locul 9 în categoria de 4.

Componenții echipajului Atlantic4 au traversat Oceanul Atlantic cu scopul strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunații Copăceni, a unui centru HOSPICE socio-medical, destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață.

Citește și https://informateca.ro/simona-halep-pe-locul-i-wta-pentru-a-37-a-saptamana/

Următoarea aventură

Nu, povestea nu se termină aici. Atlantic4 a fost doar un pretext pentru a face cunoscut proiectul HOSPICE. E necesar să ne punem următoarea întrebare – dacă cei 4 oameni și-au depășit limitele și au înfruntat condiții dure pentru a susține proiectul, oare reușim și noi să luăm telefonul și să dăm un sms de 2 euro?

Urmează o nouă provocare, mai dură, mai extremă, contra-cronometru – PATAGONIA.

Lui Vasile Oșean și Ionuț Olteanu li se adaugă doi colegi noi, Alex Diaconu și Monica Mînicuță.

Patagonian Expedition Race este cunoscută drept „cea mai dură cursă de anduranță pe uscat în care, pentru a putea rezista, participanții trebuie să dispună de o condiție fizică și mentală excelentă. Concurenții vor traversa peste câmpii, munți ghețari, păduri indigene, mlaștini, râuri, lacuri și canale, ghidați doar de minte și spirit, dar conduși de rezistență și experiență fizică”, se arată într-un comunicat.

Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, cursa urmează un format de expediție, în care echipele, formate tot din patru concurenți, trebuie să interpreteze o hartă a cursei. Harta este prezentă cu 24 de ore înainte de concurs, iar cu ajutorul ei, concurenții vor găsi un traseu care să ghideze echipa în mod autonom între activități – caiac, trekking, mountain bike și altele, pentru a ajunge la linia de sosire în limita maximă de 10 zile.

„Pe această cale, cu mândrie dorim să anunțăm noul proiect Climbing The World – Patagonian Expedition Race, prin care vom susține copiii cu dizabilități permanente sau în stadiu final, tratați la Hospice Casa Speranței, la Adunații Copăceni.”, arată un comunicat de pe Pagina de Facebook Climbing The World.

Cursa va avea loc în perioada 17-30 noiembrie 2018.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele