Doar 4.6% dintre români au imunitate la coronavirus, trebuie să ajungem la 70%

0

Doar 4.6% dintre români au imunitate la coronavirus, trebuie să ajungem la 70%. 4.6% din populația României a dobândit imunitate la COVID-19 de la apariția pandemiei în țară. Declarația aparține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și avem nevoie de cel puțin 70-80% ca să învingem pandemia. Acest lucru este imposibil de obținut pe termen scurt fără un vaccin, avertizează medicul infecționist Adrian Marinescu.

 

De la începutul lunii iunie, au fost recoltate 17.000 de seruri de la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 pentru studiul din care rezultă numărul de români ce au deja imunitate la periculosul coronavirus.

Procentul este foarte mic, sub media europeană. Avem nevoie ca 70-80% din populație să dobândească imunitate la COVID-19 pentru a învinge pandemia.

Avem al treilea vaccin anti-coronavirus, când va trece de faza a treia

Este un lucru imposibil într-un termen scurt, pe cale naturală, fără un vaccin. Chiar şi imunizarea colectivă, așa cum vor medicii din Suedia, presupune riscuri foarte mari. Oamenii trebuie să treacă prin infecția virală și doar cei care scapă dobândesc anticorpi protectori.

Doctorul Adrian Marinescu spune că locuitorii din Suceava, primul județ focar din România, au ajuns la un procent de imunizare de 20% după infectarea în masă din primăvară.

Specialiştii speră că anul viitor va exista un vaccin prin care oamenii să poată fi imunizaţi şi artificial la COVID-19.

Fără vaccin este foarte util și un purificator de aer portabil, anti-coronavirus  

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele