4 beneficii ale sportului pentru copii

0
Foto- Rawpixel.com

Permiterea copiilor să participe la activități extracurriculare în aer liber, cum ar fi sportul, îi ajută să exploreze și să dezvolte abilități care sunt considerate benefice de-a lungul vieții.

 

Prin participarea la sport, copiii sunt expuși la diverse beneficii mentale, sociale, emoționale, fizice și educaționale. Unele dintre aceste beneficii sunt: 

1. Dezvoltarea stimei de sine

Mai multe studii au sugerat că participarea la un sport poate ajuta la dezvoltarea stimei de sine și a încrederii în sine a copilului tău. Gesturi, cum ar fi un high five de la un coechipier, o palmă pe spate sau o strângere de mână, atunci când un meci se termină, ajută la construirea încrederii.

De asemenea, cuvintele de laudă sau de încurajare de la antrenor sau jucători ajută la construirea stimei de sine. Acest lucru îi ajută, de asemenea, să învețe să aibă încredere în propriile abilități.

Copyright: fotoinfot
Copyright: fotoinfot

2. Abilități sociale

Practicarea unui sport îi ajută pe copii să dezvolte abilități sociale care le-ar aduce beneficii chiar și atunci când vor crește. Practicarea sportului îi învață despre munca în echipă și cooperarea cu ceilalți. Ei învață să interacționeze cu oameni de diferite vârste.

De asemenea, alăturarea unei echipe sportive îi ajută să le ofere copiilor un sentiment de apartenență și le oferă posibilitatea de a-și face prieteni. Cu mai multe cercuri de prietenie, ar ajuta la îmbunătățirea abilităților lor de comunicare, ceea ce îi va ajuta în viitoarele cariere și relații.

Drepturi de autor Pressmaster
Foto-Pressmaster

3. Acceptarea înfrângerii uneori

În majoritatea lucrurilor pe care le faci în viață, vor fi un câștigător și un învins. Prin sport copilul dumneavoastră poate învăța spiritul sportiv. Ei pot învăța cum să accepte și să facă față pierderilor, mai degrabă decât să se simtă complet învinși. 

Nu le poți câștiga pe toate, iar prin sport, copilul tău poate înțelege că uneori e în regulă dacă pierzi. Partea importantă este să se ridice și să încerce din nou.

Copyright: matimix
Copyright: matimix

4. Menține disciplina

Orice sport cere sportivilor să mențină disciplina. Această disciplină poate fi mentală, fizică sau tactică. Pentru a deveni mai bun în orice sport ai nevoie de disciplină. Fără reținere, ar fi greu să reușești în orice sport. Disciplina îl ajută pe jucător să-și atingă obiectivele și, de asemenea, să-și atingă potențialul maxim.

Drepturi de autor: Ilike
Foto-Ilike

În sport, copilul dumneavoastră ar trebui să urmeze un set de reguli, să ia ordine și să accepte deciziile luate de antrenor. Disciplina bună este apreciată în sport, întrucât există penalizări pentru disciplina proastă. Ascultând antrenorul și colegii, copilul dumneavoastră ar învăța o abilitate importantă de viață care l-ar ajuta pe parcursul carierei și vieții sale.

Citește și Sfaturi pentru grădini organice pentru copii – Învățați copiii despre grădinăritul ecologic

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele