A murit părintele lui ”copy și paste”

0

Moment de reculegere pentru toți posesorii de licență, doctorat și alte hârtii.

Informaticianul Larry Tesler, inventatorul unor comenzi precum „Cut”, „Copy” şi „Paste”, a murit la vârsta de 74 de ani, informează BBC.

Tesler a început să lucreze în Silicon Valley la începutul anilor 1960, când computerele nu erau accesibile majorităţii oamenilor. Graţie inovaţiilor pe care le-a gândit – inclusiv comenzile „Cut”, „Copy” şi „Paste” – ele au devenit uşor de înţeles şi de utilizat. Una dintre cele mai utilizate comenzi, „Copy – Paste”, a fost bazată, aparent, pe o veche metodă de editare – porţiuni de text imprimat erau tăiate, fizic, şi lipite unele de altele. Comanda a fost încorporată în softul Apple pe computerele Lisa în 1983 şi pe Macintosh, tip de computer care a fost lansat anul următor.

Tesler a lucrat o bună perioadă pentru Xerox. „Inventatorul Cur/Copy & Paste, Find & Replace şi altele, a fost fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua voastră de lucru este mai uşoară mulţumită ideilor lui revoluţionare”, a transmis compania pe Twitter.Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, şi a studiat la Stanford (California). După absolvire, s-a specializat în designul interfaţei cu utilizatorul.

Citește și: Surse: PSD a decis să împiedice votul de învestitură al Guvernului Orban 2

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele