40 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Arm

0

Nvidia a confirmat achiziţionarea producătorului de chipset-uri Arm de la Softbank.

 

Nvidia a confirmat că a plătit 40 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Arm de la Softbank, după ce Softbank cumpărase Arm, cu 4 ani în urmă, pentru 31 de miliarde de dolari.Softbank a obţinut prin această vânzare aproape cu un sfert mai mult decât a plătit în 2016 pentru a cumpăra Arm, însă, între timp, valoarea producătorului britanic de chipset-uri a şi crescut semnificativ.

Prin această achiziţie, Nvidia, a cumpărat tehnologia şi drepturile de proprietate intelectuală folosite în producerea procesoarelor de către companii precum Qualcomm, Apple şi Samsung.

Perspectiva pentru Arm este, de asemenea, una cât se poate de pozitivă. Microsoft va dezvolta o versiune cu Arm a laptopurilor sale cu Windows, Surface, iar Apple va începe în curând să comercializeze laptopuri şi PC-uri cu procesoare Arm în locul Intel.Cu această achiziţie, Nvidia, care este cel mai important producător de soluţii grafice, va avea un important cuvânt de spus şi în zona procesoarelor.

Arm va funcţiona de acum înainte ca o divizie Nvidia, dar îşi va păstra modelul actual de business (open-licensing) şi va avea în continuare sediul în Cambridge, Marea Britanie.

Citește și: Guvernul aprobă azi prelungirea stării de alertă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele