43% din depozitele de gaze naturale românești sunt pline

0
depozite gaze

România a umplut 43% din depozitele de gaze naturale, mai mult de jumătate din ținta asumată la nivel european, de 80%, anunță guvernul într-un comunicat de presă.

 

Situația aprovizionării cu gaze a fost discutată vineri la guvern după ce premierul Nicolae Ciucă a convocat reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru probleme de Securitate Energetică (GLISE).

Vezi și Romgaz: încă trei sonde care produc suplimentar 230.000 metri cubi de gaze naturale pe zi

“Este esențial să asigurăm cantitățile care să permită atât aprovizionarea cetățenilor, cât și derularea în bune condiții a activităților industriale. După începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu zece la sută capacitățile interne de producție de gaze naturale, eforturile instituțiilor și companiilor responsabile trebuie să se concentreze pe creșterea capacităților de producție, depozitare și extracție din depozite”, a spus Ciucă, citat în comunicatul guvernului.

Stocuri mici în toamna lui 2021

Stocurile de gaze ale Europei se aflau la cel mai redus nivel de 10 ani, înaintea sezonului de iarnă 2021 – 2022, amplificând riscul unor noi creşteri ale preţurilor care se află deja la niveluri record. Lucru care este evident la 1 iulie 2022.

În ţările europene şi Marea Britanie combinate, centrele de stocare sunt pline în proporţie de 72%, comparativ cu 94% în aceeaşi perioadă a anului trecut şi o medie de 85% în ultimii 10 ani până la sfârşitul lunii septembrie.

Europa are cele mai mici stocuri de gaze din ultimul deceniu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele