Petre Roman, revoltat pentru că din victimă a ajuns ”călău”

Alexandru Ionescu
Petre Roman / Ion Iliescu

Petre Roman consideră  că cererea de urmărire penală a lui, alături de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu nu este justificată, fiind o absurditate. Fostul premier  neagă orice implicare în dosarul Revoluţiei, afirmând că, de fapt, el a fost ţinta focurilor de armă.

 „Această cerere de urmărire penală mă găseşte în situaţia de a fi pur şi simplu revoltat. Sunt uluit de această chestiune. Era să îmi pierd viaţa la baricadă, n-am avut niciun fel de implicare de nicio natură în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în zilele acelea (…) Am fost chiar în situaţia de a fi ţintă a focurilor de armă, terorişti, lunetişti, ce au fost împotriva noastră. Această cerere de urmărire penală o găsesc pur simplu absurdă, nu ştiu ce să cred despre aşa ceva. Nu înţeleg absolut deloc şi resping categoric (acuzaţiile – n.r.). Sunt foarte supărat. Dacă lucrurile se dovedesc aşa cum spun, că nu am nicio implicare, ea creează pentru moment o situaţie care apasă asupra mea şi asta trebuie luat în considerare”, a declarat Petre Roman.
Procurorul general Augustin Lazăr a transmis luni preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru infracţiuni contra umanităţii a fostului preşedinte Ion Iliescu, a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Revoluţiei.

Citeste si...  Ludovic Orban acuza comisia juridică de tertipuri pentru protejarea Rovanei Plumb
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *