Băsescu a demisionat, Dragnea are curaj?

0

Reproducem textul discursului fostului președinte al României, ca urmare a demisiei sale din funcția de deputat de Vaslui în aprilie 1996, pentru a se pune la dispoziția Justiției fără imunitate parlamentară. Băsescu îl întreabă astăzi ironic pe Liviu Dragnea dacă are curajul să repete acum gestul său.

Cițiți și Victor Ponta: Dacă procuroarea i-ar fi poftit înăuntru pe aplaudacii lui Dragnea, trebuia să-i rețină pe loc pentru contracte cu Tel Drum

”Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie .
Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor ? (reproduc fragmente din discurs)”, spune Băsescu.

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996
Are cuvântul domnul deputat Traian Băsescu.

Discursul de demisie al lui Traian Băsescu rostit în plenul Parlamentului României

„Domnule preşedinte,
Doamnelor şi domnilor deputaţi,
În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară.
În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia.
În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit.
În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României.
În calitate de părinte, am obligaţia să asigur copiilor mei dreptul de a fi, în continuare, mândri de tatăl lor.
În calitate de marinar al flotei maritime române, am obligaţia să demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale ţării, alături de care adesea am înfruntat natura, că am rămas acelaşi comandant aspru, dar drept, care a ştiut şi ştie ce este demnitatea şi onoarea.
Din aceste motive, dar şi pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României.
Vă mulţumesc.” a declarat în aprilie 1996, fostul președinte Traian Băsescu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele