SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria, Rusia amenință!

0

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat în această dimineaţă mai multe zone din Siria. Sunt vizate locuri  care se presupune că ar avea legătură cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat că le-a folosit împotriva civililor din Duma.

“O operaţiune comună cu Franţa şi Marea Britanie este în curs. Suntem pregătiţi să susţinem acest tip de tăspuns până când regimul sirian va înceta să utilizeaze agenţi chimici interzişi”, a anunţat; conform BBC, citat de news.ro, într-un discurs preşedintele SUA Donald Trump.

Premierul britanic Theresa May a confirmat implicarea Marii Britanii, spunând că nu a existat o alternativă la folosirea forţei.

Pentagonul a precizat că Rusia nu a fost notificată în legătură cu operaţiunile militare. Purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova afirmă într-o postare pe Facebook că trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când existau şanse de pace. Rusia a transmis o declaraţie prin ambasadorul în SUA în care avertizează că “astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe”.

Citește și: Macron: Franța are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice la Douma

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele