Începe Urban Grill Fest – cel mai mare eveniment internațional dedicat preparatelor la grătar din România

0

 

Cum ar fi un grătar fără mititei? Parcă i-ar lipsi ceva, așa-i? Mirosul specific și gustul cărnii tocate amestecată cu cele mai bune condimente în combinație cu un muștar delicios este sufletul grătarului tradițional românesc.

Cu toate astea, trebuie să fim foarte atenți cum alegem cel mai bun mic pentru o experiență culinară excelentă, chiar dacă suntem acasă cu familia ori la iarbă verde alături de prieteni. Fie că vorbim de carnea macră, fie că vorbim despre restaurantele de cartier sau despre micii comercializați de retailerii din România, calitatea face diferența pentru gust.

Sezonul de grătare se lansează la Urban Grill Festival, între 31 mai – 3 iunie, la Romexpo. Cel mai mare festival de cultură gastronomică din Capitală, Bucharest Food Festival, revine în 2018 cu cea de-a VI-a ediție, dedicată exclusiv celei mai vechi modalități de preparare a cărnii din istoria omenirii, grătarul.

Urban Grill Fest a reușit să mobilizeze peste 20 de bucătării intenaționale de pe patru continente diferite. La eveniment sunt așteptate preparate din Argentina, Mexic, Peru, Japonia, Thailanda, China, Germania, Serbia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Romania. etc.

„Urban Grill Fest își propune să pună în lumină întregul univers dezvoltat în jurul grătarului, pornind de la tipuri de grătare și accesorii, continuând cu tehnici de gătire, tipuri de cărnuri, de baițuri, sosuri și mai ales distracția și buna dispoziție din jurul acestuia. Vor avea loc: concursuri de gătit pentru cei mai buni grătaragii amatori, concurs de gătit pentru bloggeri, vom pregăti împreună cu 100 de elevi din școlile bucureștene un steack sandwich european de 28 de metri. Și pentru că în fiecare an, românii consumă peste 6 000 000 de mici, în cadrul evenimentului vom stabili care sunt cei mai bun mici pe care locuitorii Capitalei îi pot cumpara din retail-ul bucureștean – market-urile, hypermarket-urile și cash&cary”, declară Daiana Miclea – organizator.

Citește și:S-a lansat Planting Puzzle- Prima platformă digitală dedicată proiectelor de grădină

De la coastele de porc și carnea de vită preparate în smokerul american, la yakitori japonez, satay-ul thailandez, kebab-ul turcesc,  souvlaki-ul grecesc, shish taouk-ul libanez, grătarul de pește de la Oktoberfest, pljeskavica sârbească și până la micul românesc, toate vor fi pregătite în fața vizitatorilor. Nici vegetarienii nu au fost uitați. Burgerii cu Halloumi și tofu sunt și ei prezenti în eveniment alături de alte preparate vegetariene preparate pe grill.

Accesul la eveniment este gratuit.

Lansat în anul 2008, Bucharest Food Festival este un eveniment de cultură gastronomică, în primele 5 ediții reunind peste 150 000 de vizitatori și abordând teme precum: „Există sau nu bucatărie autentic românească?” (în anul 2008), „Bucătăria tradițională a celor 27 de state membre ale Uniunii Europene” (în 2011) parte a programului „Opend Days” al Comisiei Europene, apoi în 2011 au fost în prim plan cu tema pizza&pasta, etc.

Un lanț de pizza lung de 497 de metri, un tort de peste 50 de metri, un mușchi de porc împletit în patru de 30 metri, o ciorbă de burtă de 5 000 de porții, un sandwich de 27 de metri sunt doar câteva dintre recodurile gastromice ale evenimentului.

Detalii pe: www.bucharestfoodfestival.ro  și pe pagina de facebook-  Urban Grill Fest

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele