5 articole din OUG 7 vor fi modificate

0

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, care le-a spus că azi va prezenta noua formă a Ordonanţei de Urgenţă 7. Tudorel Toader le-ar fi transmis că va renunţa la cinci dintre modificări, iar pe listă apare şi articolul privind delegările în parchete.

„Se va reveni la forma anterioară a articolului privind delegările, respectiv că acestea vor fi dispuse de secţia pentru procurori, va renunţa la articolul 54, referitor la posibilitatea ca judecătorii, foşti procurori, să fie numiţi în funcţiile de top din parchet, iar avizul să fie dat de către Secţia pentru procurori. De asemenea, ne-a comunicat că va renunţa la dispoziţiile efectuării la buna reputaţie, precum şi alte două chestiuni, cea referitoare la salarizarea unitară a personalului, precum şi unele corelări tehnice privind Inspecţia Judiciară, fără a face alte intervenţii.

Domnul ministru ne-a spus că nu va interveni în privinţa celorlalte articole.

I-am comunicat că îngrijorările sistemului judiciar sunt mult mai largi decât cele cuprinse în ordonanţa 7” , declară Nicolae Solomon, președintele secției pentru procurori.

Citește și Magistraţii nu cedează şi continuă protestele

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele