5 medici de la spitalul din Piatra Neamţ, reținuți pentru luare de mită

0

Cinci medici ortopezi de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamţ au fost reținuți marți seară, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au anunțat, miercuri dimineaţă, că dosarul a fost constituit în urma sesizării din oficiu a lucrătorilor DGA din Neamţ şi sunt vizate şi alte persoane.

”Marţi, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Neamţ, au efectuat şapte percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi au pus în executare cinci mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane suspectate de săvârşirea unor fapte de corupţie.

Activităţile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii DGA, informează News.ro.

Potrivit acestora, în urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

”Faţă de cinci medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane”, au mai transmis oficialii DGA.

Mai multe percheziții au fost făcute, marți, în unitatea medicală, anchetatorii solicitând documente din luna noiembrie 2018 – registre de consultații, de internări și devize ale unor materiale chirurgicale.

Unul dintre medicii vizați a fost condamnat în 2016 la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru că a pretins bani de la pacienți și i s-a interzis exercitarea profesiei timp de un an. După expirarea perioadei de suspendare, doctorul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, tot la secția de ortopedie.

Manager spital: Este o situaţie nemaiîntâlnită

Colegiul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost convocat de urgenţă, miercuri dimineaţă, pentru a discuta situaţia de la secţia de Ortopedie, acolo unde patru din cei şase medici au fost reţinuţi, marţi seara, de Direcţia Generală Anticorupţie, scrie Agerpres.Pe lângă cei patru, a mai fost reținut și un alt medic, din Policlinică, relatează presa locală.

Managerul spitalului, Codruţ Munteanu, a declarat că este o situaţie nemaiîntâlnită, iar cei doi medici care au rămas în secţie nu pot asigura buna funcţionare a acesteia.

El a afirmat că şi la cabinetul de Ortopedie al Policlinicii se înregistrează o situaţie gravă, în condiţiile în care singurul medic a fost şi el reţinut de DGA, în acelaşi dosar.

Până în acest moment, DGA Neamţ nu a oferit date din dosar şi nici care sunt persoanele acuzate, însă potrivit unor surse ar fi vorba de patru medici din secţia de Ortopedie a spitalului şi de medicul care deserveşte cabinetul de Ortopedie din Policlinică.

Citește și PSD nu a vrut sa-l demită astăzi pe Toader

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele