Protest anti-mască și anti-vaccin în Piața Victoriei

0

Protest anti-mască și anti-vaccin în Piața Victoriei. Aproape 600 de oameni participă duminică seara la un protest în Piața Victoriei, mulți dintre ei fără să poarte măști de protecție și fără să respecte distanța impusă de lege.

 

Demonstranții scandează “Jos guvernanții!”, “Jos masca!” și “Jos dictatura!”.

Printre ei sunt şi unii care se opun vaccinării obligatorii.

Protestul din fața guvernului are loc cu doar câteva ore înainte ca noile măsuri anti-COVID decise de autorități să intre în vigoare.

De luni magazinele se închid la ora 21,00

Începând de luni devine obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise, magazinele se închid la ora 21,00, se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 – 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere, iar activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise se suspendă.

Vezi declarația pentru deplasarea pe timpul nopții și cea de la angajator

Hotărârea de Guvern de modificare şi completare a HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie, adoptată joi şi publicată în Monitorul Oficial, prevede că aceste măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 intră în vigoare de luni.

Iohannis: școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă

Guvernul a adoptat joi şi Ordonanţa de urgenţă de modificare şi completare a legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care prevede, între altele, că, în perioada noiembrie 2020 – 31 decembrie 2020, prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi al analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional, se poate dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a anteşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele